Megjelenés:
A borszín vékonyra szopogatott savanyú cukorka prizmáját idézi. Az áttetsző tisztaság a bor-sárgaszínek fakultabb árnyalatait króm-ezüst szórással villantja.
Illat:
Tantermi esettanulmányok rizlingbukéja szállingózik a pohárörvényből. Ennek a nyugati vinifera fajtának a tudományosan ismert magas TDN-koncentrációja (1,1,6,-trimetil-1,2-dihidronaftalin) – különösen hosszabb érlelési időszakot követően – teljesedik ki és elevenül meg petrolos-kerozinos illataromákban. Rajnainkban a héjáztatás és finomseprőzési borászati technikák fokozhatták a könnyen azonosítható fenolos profilt. Az üzemanyagok alapgőze egyenerősségű írós vajat bont ki viaszpapírjából, amely lágyszelíd terjengést friss szedésű szőlőillat, egy hajtásnyi bazsarózsa és egy kevés kockázott zöld bélű cukordinnye parfümje egészít ki.
Ízlelés:
Az ízközvetítés tisztán vezetett és roppant módon egyenes. Faire sauter (vajon gyorsan pirított) aszalt héjas körtét egy maréknyi érett sárgaságba halkan forduló pöszméteroppanás kísér. A kiváló struktúrában mutatkozó bortest, kacér ugyanakkor nem tolakodó savakkal kínálja szeszét. A seprő-eljárásnak köszönhető krémes textúrát a szájpadlásunk hosszú harmóniában viseli.
