Borkóstoló

Lépj be egy estére a borok világába: vezetett borkóstolónkon, ahol hat tételen keresztül fedezzük fel a főbb magyar borvidékek karakterét. Rövid, közérthető sztorikkal segítünk megérteni a szőlőfajták és készítési módok különbségeit, hogy a végére magabiztosabban válassz bort étteremben és otthon is.

Program

  • Érkezés, üdvözlőhabzó

  • Bevezető: hogyan kóstoljunk tudatosan?

  • Vezetett kóstoló: 6 tétel

  • Kérdezz–felelek, kötetlen beszélgetés

Kóstolósor (példa)

  • Friss pezsgő / pét-nat üdvözlőként

  • Irsai Olivér – illatos, könnyed fehér

  • Olaszrizling – balatoni ásványosság

  • Furmint – hordós és tartályos stílus összevetése

  • Kadarka – fűszeres, légies vörös

  • Kékfrankos – gyümölcsös, közepes test

Falatok & párosítások

  • Sajtválogatás (félkemény, lágy, kéksajt)

  • Charcuterie (szalámi, sonka), olívabogyó, aszalt gyümölcs

  • Kovászos bagett, grissini, dió–mandula mix

  • Olívaolaj kóstoló kis tányérokon

Időtartam: ~2 óra • Létszám: limitált, hogy mindenkire jusson figyelem
Jegy tartalma: 6 tétel, falatkák, kóstolólap, pogácsa–víz

Információk

Jelentkezés