Ez a fele-fele arányban társított chardonnay és moscatel teljes mértékben ökológiai gazdálkodásból származik. A szőlőválasztásnál szerepet játszhatott, hogy a készítők az aromák és ízek mérleghintáján a moscatel (itthon: muscat lunel vagy sárgamuskotály) jellegzetes, intenzív gyümölcsfa-virágos jegyeit a chardonnay semlegesebb karakterű, de krémesebb struktúrájával kívánták érvényre juttatni. Ekképpen – túl a vegán és bio minőségbiztosításokon – a két szőlőfajta kombinációja potenciálisan izgalmasabb ízprofillal kecsegteti a fogyasztókat.
Megjelenés: joven (frissen érlelt) létére blanco-nk éle tikkadtságában árnyalatnyival mélyebb sárga szalmaszínt ölt.
Illat: megnyerő galia típusú zöldbélű dinnye illatkomponense dominálja borunk illatszerét, amely alapbukét a narancsvirág parfümössége, a guava pozsgássága, a héjától frissen megtisztított ananászhús aromája és egy kisebb orvosi acéleszköz – csak kémiai leírásokban szagtalan – jegye színesítenek.
Íz: komplexitás helyett borunk savkészletének frissességével okkupál, ami nyelvünk felületén csípősnek tetszik. A hártyásfalú gyümölcsök teljességben vezetik a bor aromáját ezzel egyenszintű üdeséget kölcsönözve a kortyoknak. Az utóérzetben a magházhoz közeli almahús kásássága enyhe középízzel és kellemes tartóssággal várakozik a következő invitált kortyra.
