Rueda borrégió elsősorban verdejo-járól híresült el a borvilágban. Ugyanakkor az is tudnivaló, hogy megannyi esetben a verdék kísérő szőlője - amolyan vokálszólamként – a sauvignon blanc. A bodega saját ismertetőjében úgy mutatja be ezt a tiszta sauvignon-kísérletet, ami a szőlő sikeres ruedai adaptációja után született; és az évente 35-40 ezer palackszám méltán igazolja, hogy ez az eSBé tényleg „klimatizált” otthonra talált Északnyugat-Spanyolország 750-800 méter tengerszint feletti kiterjedésében.
Megjelenés: a bor színe a fajtára jellemző, határozott zöld berakások nélküli fénnyel csillog topáz tónusában. Ez azt sejteti, hogy a szüretév olyan időpontjában szedhették a sauvignon-fürtöket, amikor az ültetvények nem szokványos érettségbe fordultak.
Illat: a bor megelevenedése már illatában magával ragadó. A fajtajelleg minden illatanyagát inhalálhatjuk – méghozzá igen koncentrált formában. Ibériair aromaterápia.
Íz: ez a koncentráltság extraktosan magasodik az ízek spektrumán. Tömény (cukrozatlan) bodzaszörp, robbanó mozsárzúzott egres és sűrűn pépes mangó aggregálja erejét. Érzetre, mintha 3 palackra való beltartalmat őrizne ez az egyetlen dugó alatti űrtartalom krémes szövetében, energikusságában és elnyúló ízplatóján.
