Ez a rosé Provence jellegzetes stílusát hordozza, ami – jól ismerten – természetföldrajzi adottságaiban egyedülálló. A régió napos és meleg klímája, a tengerközelség, az ásványi anyagokban, mészkőben és kristályokban gazdag talaj, valamint az itt lengedező misztrál szél olyan mikroklímát eredményeznek, amely tényezők nagyban segítik a szőlőtőkéket, hogy egészséges–zamatos gyümölcsöket neveljenek.
Ez szolgáltatott alapos okot arra is, hogy Provence birtokolja az AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) megkülönböztetést, ami a legmagasabb szintű eredetvédelmi minősítés Franciaországban.
Az Estandon a legjobb termőterületekről származó Grenache, Cinsault és Syrah tőkék házasított produktumából készült. Ezek a telepítések palás és vályogos talajon érnek a Maures-hegységben és a Flayosc közeli domboldalakon.
Megjelenés: a provence-i rosék leggyakrabban fakultabb rózsaszín, néha enyhén narancsos prizmával fénylenek. Estandonunk az előbbi alcsoportot képviselve, a préselt lychee-k krémesebb rózsakvarc küllemét eleveníti meg.
Illat: a megismerés ezen fázisában füzérszerűn törnek fel a pohárból olyan fehér és piros illó élmények, amelyeket a régió boraihoz kötünk. Az őszibarack illata a Héritage példázatában egy olyan málnás smoothie-val versengő, amit marcipánnal és körtével pürésítettek teljessé.
Íz: az ízek egyedien fejlődnek a korty elejétől a végéig. Kezdetben földieperbe mártózik ínyünk; majd ezt követően meggyes kemény cukor esik nyelvünkre, amit megroppantva a töltelék a meggyízt időzve kínálja étesebb-ágyasabb keserében.
