Lépj be egy estére a borok világába: vezetett borkóstolónkon, ahol hat tételen keresztül fedezzük fel a főbb magyar borvidékek karakterét. Rövid, közérthető sztorikkal segítünk megérteni a szőlőfajták és készítési módok különbségeit, hogy a végére magabiztosabban válassz bort étteremben és otthon is.
Program
-
Érkezés, üdvözlőhabzó
-
Bevezető: hogyan kóstoljunk tudatosan?
-
Vezetett kóstoló: 6 tétel
-
Kérdezz–felelek, kötetlen beszélgetés
Kóstolósor (példa)
-
Friss pezsgő / pét-nat üdvözlőként
-
Irsai Olivér – illatos, könnyed fehér
-
Olaszrizling – balatoni ásványosság
-
Furmint – hordós és tartályos stílus összevetése
-
Kadarka – fűszeres, légies vörös
-
Kékfrankos – gyümölcsös, közepes test
Falatok & párosítások
-
Sajtválogatás (félkemény, lágy, kéksajt)
-
Charcuterie (szalámi, sonka), olívabogyó, aszalt gyümölcs
-
Kovászos bagett, grissini, dió–mandula mix
-
Olívaolaj kóstoló kis tányérokon
Időtartam: ~2 óra • Létszám: limitált, hogy mindenkire jusson figyelem
Jegy tartalma: 6 tétel, falatkák, kóstolólap, pogácsa–víz